Els sindicats representats del Comitè d’Empresa d’ADIF a Barcelona han convocat una vaga per “denunciar les condicions deficients del lloc de comandament de circulació de trens“. Segons han explicat, es tracta del punt des del qual regula el trànsit centralitzat de trens i és “essencial per a la seguretat de la circulació ferroviària”. Critiquen, però, que no hi ha personal suficient per fer aquesta feina i asseguren que els treballadors no poden fer “els descansos corresponents”.

Des de la UGT, acusen ADIF d’haver incomplert l’acord per dotar de “personal suficient” aquest lloc de feina i en critiquen la “manca de voluntat negociadora”. El sindicat assegura que s’han fet diverses reunions “infructuoses” amb l’empresa i que ADIF s’ha negat a assistir a una reunió de mediació convocada pel Departament de Treball.

En aquest context, els treballadors han anunciat vagues parcials cada dimarts i cada dijous de setembre i octubre. Les aturades seran de quatre hores, des de la mitjanit i fins a les quatre de la matinada. Segons ha informat la UGT, s’ha triat aquest horari “perquè en cap cas es pretén perjudicar ni afectar la mobilitat de la ciutadania, que travessa una greu crisi sanitària i social sense precedents”.

Segons la UGT, durant l’estat d’alarma decretat per fer front a la pandèmia del coronavirus, aquest lloc de treball es va considerar essencial. Tenint en compte això, reclamen “que aquesta essencialitat reconeguda durant els moments de crisi, sigui també reconeguda explícitament per ADIF amb el compliment dels acords assolits”.