Els viatgers del tren de la línia R3 de Rodalies que havia d’arribar a Barcelona a les 9.54 h han hagut de passar un periple per poder completar el viatge. Una avaria ha fet aturar el tren en una estació de Montcada i Reixac que no funciona des de fa anys i, per sortir-ne, i poder continuar el recorregut han hagut de saltar, fins i tot, tanques.

Tot ha començat quan s’han quedat atrapats a l’antiga estació de Montcada i Reixac – Sant Joan, un baixador tancat el públic on habitualment els trens no s’aturen. Segons han explicat els usuaris, el tren s’hi ha quedat aturat durant uns deu minuts, en els quals els llums del comboi s’han encès i apagat en diverses ocasions. Finalment, els han comunicat que hi havia una avaria i que, de moment, no es podria continuar el trajecte.

El punt on s’ha produït l’incident és un tram de via única, per la qual cosa no podia venir cap altre tren. Segons els testimonis, l’única alternativa que els han donat és anar a una altra estació que es troba a cinc minuts a peu, la de Montcada i Reixac – Manresa. Per arribar-hi, però, calia sortir de les instal·lacions on eren.

Saltar una tanca per esquivar una porta tancada

Sortir de l’estació, però, no ha resultat tan fàcil com semblava. El problema: una tanca i una porta tancada impedeixen l’entrada (i la sortida) al recinte i ningú no en tenia la clau. Han estat els mateixos usuaris els que han hagut de buscar una manera de sortir-ne.

Trepant per uns palets, s’han enfilat a la tanca que impedeix l’accés al recinte, i, un cop a l’altra banda, han hagut de saltar “posant en perill la nostra integritat”, segons denuncien alguns viatgers a Twitter. Entre ells hi havia diverses persones grans, que també han hagut de sortir de l’estació pel mateix punt.

Des de Rodalies, han alertat de la incidència sense donar-ne detalls. A través de Twitter, han alertat que s’ha detingut “momentàniament” la circulació entre Montcada i Granollers “per una avaria”. El servei s’ha anat normalitzant de manera “progressiva”.