Més de 24 hores esperant per embarcar. Aquesta és la situació en què es troben més d’un centenar de passatgers que havien de volar amb Vueling des de l’aeroport de Gatwick, a Londres, fins a Barcelona. El vol VY7825 estava programat per a les 19.20 h de dimarts però ha anat acumulant retards de dues hores fins a aquest dimecres.

Una de les viatgeres afectades, Patrícia González, assegura que l’aerolínia no els ha donat cap explicació. Segons aquest testimoni, els usuaris no han pogut contactar amb Vueling. D’una banda, no responen al telèfon d’atenció al client i, de l’altra, el mostrador de la companyia a Gatwick està tancat. Es queixen que els treballadors de Gatwick els han donat informacions contradictòries. Els han arribat a dir tres causes del retard: un problema a la via de sortida de l’avió, una fallada tècnica a l’aparell i la repercusió de la vaga de controladors francesos.

Des de l’aerolínia, asseguren que la causa principal del retard és l’afectació de la vaga de controladors aeris francesos, que restringeix l’espai aeri. A més, quan estaven preparant l’aparell per enlairar-se, s’hi van detectar problemes tècnics. La protesta a França ha impedit que la companyia pogués noliejar un altre avió per recollir els passatgers. Vueling afirma que el vol s’operarà dijous, quan l’espai aeri francès recuperi la normalitat.

La viatgera relata que la mitjanit de dimarts els van fer abandonar la zona comercial de l’aeroport. Aquest dimecres ja els han proporcionat tiquets per valor de 15 lliures perquè poguessin comprar menjar. La pròxima nit la podran passar a l’hotel de l’aeròdrom.

Patrícia González explica que en vista de la incertesa, una parella de viatgers han optat per anar a l’aeroport de Heathrow a buscar una altra connexió amb Barcelona, encara que sigui fent escala.

Una sort ben diferent han tingut els passatgers d’un altre Vueling previst per a aquest dimecres al matí. Tot i que han hagut d’esperar, finalment han pogut embarcar.