Falten pocs minuts per a les nou del matí i els alumnes del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel entren al centre, a punt per començar la jornada. A la calçada no hi ha cap vehicle estacionat obstruint la circulació, ni tampoc a la vorera, quan abans era una pràctica habitual. El trànsit flueix sense complicacions, tot i que amb la implantació del nou autobús V7, aquest carrer només té un carril de baixada. L'explicació és ben senzilla, tothom qui porta els nens a aquest centre pot estacionar gratuïtament durant 20 minuts en aquest aparcament de Barcelona Serveis Municipals. JOSEP LLUÍS RIVERA, usuari "Crec que s'ha millorat molt quant a mobilitat, però el temps és reduït." CATALINA SENSAT, usuària "Va bien, por lo menos tenemos un sitio donde dejar el coche... menos multas." Els cotxes poden aparcar de franc un màxim de 20 minuts, entre un quart de nou i un quart d'onze del matí, i a la tarda d'un quart i cinc de cinc a un quart de set. Ara bé, si se supera el límit establert, es cobra la totalitat de l'estacionament. La iniciativa sorgeix del districte per evitar la indisciplina viària. D'aquí uns mesos se n'avaluaran els resultats. Aquest aparcament disposa de 223 places per a turismes i d'ençà que es va posar en marxa aquesta prova pilot hi estacionen de manera gratuïta una trentena de vehicles al dia. RICARD RIOL, president de PTP "El que s'ha de promocionar per anar a l'escola és el transport públic, que és el que veritablement descongestiona la ciutat. El que no pot ser és que ara regalem pàrquing gratuït als cotxes amb l'excusa de deixar pas a l'autobús, no? Tot i que el pàrquing sigui municipal, els transports metropolitans de Barcelona també ho són i podrien fer la gratuïtat en el transport públic. En canvi s'ha optat per facilitar l'ús del cotxe."

El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha posat en marxa una prova pilot que permet als pares dels alumnes del centre concertat Reial Monestir de Santa Isabel deixar el cotxe en un aparcament municipal de manera gratuïta. Els vehicles es poden estacionar durant un màxim de 20 minuts en les franges horàries d’entrada i sortida del centre educatiu. L’associació Promoció del Transport Públic ha criticat el govern municipal, a qui acusa d’incentivar l’ús del vehicle privat.

La iniciativa vol lluitar contra els problemes de trànsit i la indisciplina viària al voltant dels centres educatius, com estacionar a les voreres o aturar-se al carril de circulació davant de l’escola. Aquesta prova pilot coincideix amb la implantació del nou autobús V7, que ha introduït canvis en la circulació del carrer dels Vergós.

LA PTP, en contra

El president de l’associació Promoció del Transport Públic, Ricard Riol,  ha criticat aquesta mesura i denuncia que el govern municipal ha optat per donar prioritat a l’ús del vehicle privat. Diu que el que ha de promocionar l’Ajuntament per anar a l’escola “és el transport públic, que és el que veritablement descongestiona la ciutat”.