Els veïns de la Sagrera s’han trobat de cop amb operaris que pintaven el paviment del carrer i que ho deixaven tot a punt per estrenar la nova àrea verda d’aparcament el 21 de desembre. La notícia ha estat com una galleda d’aigua freda entre les entitats veïnals, que feia anys que negociaven amb el districte una solució als problemes d’estacionament i que ara, diuen, se senten menystingudes.

D’aquí a 15 dies el barri de la Sagrera estrenarà zona verda. Però en comptes de ser una bona notícia ha estat motiu d’indignació per als veïns. Segons expliquen, tot i haver estat set anys negociant amb el districte de Sant Andreu, l’àrea central de Mobilitat de l’Ajuntament ha decidit tirar endavant amb la implementació de la zona d’aparcament preferent per a residents. I ho ha fet sense informar-ne els afectats. Per exemple, neguen tenir coneixement de si el pla de mobilitat recull les propostes que veïns i comerciants van proposar tres mesos enrere. De fet, els veïns encara no han ni rebut les targetes de residents.

Segons l’Associació de Veïns de la Sagrera, es tractaria d’un moviment unilateral del consistori, ja que la notícia també ha agafat per sorpresa a la Guàrdia Urbana i al mateix districte de Sant Andreu. “Ara com ara”, denuncien, “encara no sabem si el dia 21 de desembre entrarà en funcionament la nova àrea verda o no”.