Segons ha informat la companyia Renfe, la freqüència i els horaris habituals dels trens s’anirà recuperant progressivament, encara que en aquests moments hi ha retards superiors als 30 minuts de mitjana, amb trens que acumulen més d’una hora de retard.

La incidència, d’origen desconegut, s’ha originat poc abans de les cinc de la tarda en un dia punta de passatgers per l’inici de les vacances d’agost i ha afectat tota la xarxa de Rodalies i llarga distància, excepte l’AVE. Un portaveu d’Adif ha explicat a EFE que han ordenat la paralització de tots els trens poc abans de les 17 h a causa d’una incidència tècnica que ha afectat els sistemes de gestió i control de trànsit centralitzat de Barcelona.

Tècnics d’Adif han aconseguit reparar l’avaria, encara que segueixen desconeixent-ne l’origen, i han especificat que la incidència no ha afectat els trens que circulen per la via de l’AVE, però sí tots els trens que circulen per les línies de Rodalies. Adif ha informat que “la mesura primordial és garantir la seguretat” i per això han ordenat l’aturada de la circulació de trens.