Fins ara, els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Urbana només poden obrir un expedient i sancionar el particular que fa de taxista sense disposar de llicència; a partir de l’aprovació de la nova llei, podran immobilitzar-li el vehicle.

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha obert ja 150 expedients d’infracció a Uber des que va començar a operar a Barcelona, el mes d’abril passat. Tot i que els expedients generen una doble sanció, una per al conductor del vehicle i una altra per a l’aplicació que ofereix trasllats sense disposar de llicència, de 4.001 euros per a cadascuna de les parts, la Generalitat considera que això no és prou eficaç. Tot i amb la multa, el mateix conductor sancionat pot seguir transportant gent.

Alhora, el govern català també manté l’ordre administrativa de cessament d’activitat immediata per a Uber, ja que entén que no compleix amb la normativa de desenvolupament de l’activitat econòmica sectorial.

Per la seva banda, el grup de taxistes de l’Elit, l’associació que ha portat el pes de les dues vagues de taxis que s’han fet en els últims mesos en contra de l’intrusisme en el sector, van començar divendres una nova onada de protestes que tindran continuïtat en diferents dies d’aquest mes d’octubre i que poden donar lloc a una vaga indefinida a partir del 7 de novembre.