Tots els grups de l’oposició han donat suport a la posició de l’Ajuntament i la Generalitat de perseguir l’empresa i els conductors d’Uber, que pot ser sancionada amb multes de fins a 5.001 euros. En aquest sentit, Eduard Freixedes ha afirmat que, amb l’actuació conjunta de les administracions “només hi ha un final: que Uber deixarà d’operar” a Catalunya. De fet, el mateix Freixedes havia afirmat fa uns dies que aquesta aplicació és “el ‘top manta’ del taxi”.

Sobre les veus que afirmen que Uber representa l’essència de les “smart cities” i la mobilitat intel·ligent, Freixedes ha replicat que “una ciutat intel·ligent no és una ciutat que precaritza les condicions laborals dels ciutadans, ni que deixa sense drets als consumidors”. Segons el regidor, la mobilitat intel·ligent és fer servir les aplicacions que treballen amb la flota de taxis regulars.

Tanmateix, el regidor ha explicat que el tancament d’Uber no es produirà de forma immediata per tots els tràmits que s’han de fer. “Uber té clar que te els dies comptats a Barcelona, tot i que potser hi ha més dies dels que ens agradaria perquè l’Administració és lenta, però segura.

La Generalitat ha demanat a Uber que entregui la llista de serveis realitzats

Segons Eduard Freixedes, la Generalitat ha demanat a l’empresa que faciliti la llista de serveis que ha fet a Catalunya amb l’objectiu de sancionar els conductors per aquests serveis. A més, en cas que Uber no respongui, el govern català “actuarà en contra de l’empresa”.