El carrer de la Marina suporta des de principis de juny una pressió de turistes en direcció a la Sagrada Família. Riuades de gent que fan petites unes voreres plenes a vessar. El districte de l'Eixample reconeix que malgrat haver ampliat alguns xamfrans, l'encaminament entre la basílica i l'aparcament d'autocars encara es pot fer millor. Per això recomanarà als guies aprofitar també el carrer de Sardenya, pel qual no passa tanta gent. El consistori admet, però, que ara la ciutat es troba al punt àlgid de turistes, i que caldrà avaluar els canvis quan hagi passat tot un any. En tot cas, descarten en un termini curt ampliar més voreres. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "No farem una inversió a cegues. No farem una inversió portats per la pressió del moment. Ara estem al punt àlgid de turistes a l'entorn del temple, analitzarem tota aquesta punta i quan hagi passat tot el cicle veurem si cal o no cal aquesta ampliació de voreres." Durant aquest mes i mig sense autocars a l'entorn de la Sagrada Família, la Guàrdia Urbana ha interposat 28 denúncies, de les quals vuit han estat per estacionar fora dels espais habilitats i 20 per no respectar la prohibició d'accés al temple. D'ara endavant, el districte també destinarà esforços a l'antic edifici de l'ONCE (ónse) al carrer de Calàbria. S'està pendent d'un estudi tècnic per saber l'estat de l'immoble. Quan se'n tinguin les conclusions es treballarà en els usos d'aquest equipament de 9.000 metres quadrats. L'Eixample el vol posar en marxa tot sencer aquest mandat.

El regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha fet balanç del primer any de mandat i bona part de la valoració l’ha dedicada a parlar del pla de reordenació del trànsit als voltants de la Sagrada Família, que va posar-se en marxa a principis de juny.

Segons les dades que ha donat el regidor, des que va entrar en vigor la prohibició d’aparcar els autocars turístics al costat del temple, s’han rebut 117 sol·licituts per estacionar al carrer de la Marina. D’aquestes peticions, se n’han acceptat 79: 74 corresponen a autocars escolars i cinc, a persones amb mobilitat reduïda, els únics vehicles que tenen permès l’aparcament a la zona. La resta han d’estacionar-se en els aparcaments habilitats a uns metres del temple.

La Guàrdia Urbana ha fet 153 avisos i 28 denúnices, 20 de les quals són per no respectar la prohibició d’aparcar i vuit, per estacionar fora dels aparcaments habilitats.