L’Ajuntament de Barcelona nega cap retard en l’obertura del túnel de Glòries, que preveu posar en marxa en sentit Besòs (de sortida de la ciutat) aquest mes d’octubre. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que “d’aquí a pocs dies anunciarem la data” i que “està tot previst per fer-ho aquest octubre”. Sanz ha descartat que s’hagi endarrerit la posada en marxa de la galeria que soterrarà la Gran Via, tot i que el consistori havia anunciat l’obertura per a finals de setembre.

“Vam dir que al setembre o octubre començaria, no hi ha cap tipus de retard“, ha sentenciat. Sanz ha explicat que les obres continuen al ritme previst i que el túnel en sentit Llobregat (d’entrada a la ciutat per la Gran Via) s’obrirà a finals d’any. Tot i que encara no s’ha posat en marxa, a l’entrada del túnel per Gran Via amb Padilla ja són visibles dos cartells que anuncien que hi haurà un radar de tram per controlar la velocitat en tot el quilòmetre de recorregut.

El túnel de Glòries tindrà un radar de tram en tot el quilòmetre de recorregut

I després del túnel, la plaça

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme ha recordat que el túnel de Glòries tindrà un carril exclusiu per al transport públic. Per això, ha avisat que la posada en marxa no significa una crida perquè la gent entri a Barcelona en cotxe i ha recomanat que es faci “amb mobilitat sostenible”. Janet Sanz ha reiterat el compromís del govern municipal per acabar tot el túnel i, a continuació, “completar la plaça” en superfície. Sanz no ha detallat com serà, però sí que ha dit que “avançarem moltíssim” amb el parc.