Enguany hi ha 3.600 atletes inscrits de 25 nacionalitats diferents al Barcelona Triathlon, una xifra que supera el nombre de participants de l’any 2016. El tret de sortida serà serà a les 8.00 de diumenge a la platja de la Nova Mar Bella, d’on sortiran els esportistes que disputaran curses en tres modalitats: natació, ciclisme i atletisme.

S’han organitzat curses en tres distàncies (superesprint, esprint i olímpic) i amb diferents modalitats (individual, parelles i relleus) perquè hi puguin participar persones molt diverses. Aquest any destaca també la quota femenina: dels 3.600 inscrits una quarta part, és a dir 900 persones, són dones.

Les distàncies a recórrer en cada categoria, sobre un circuit urbà molt pla de 10 km entre la Mar Bella i el Port Olímpic en el frontal costaner de la ciutat, són les següents:

  • Superesprint: 350 m de natació, 10 km de ciclisme i 2,5 km de carrera.
  • Esprint: 750 m de natació, 20 km de ciclisme i 5 km de carrera.
  • Olímpica: 1,5 km de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de carrera.

Els talls de trànsit a la zona litoral començaran a les 7.45 del matí, i està previst que s’allarguin fins a les 14 h. Afectaran sobretot el passeig Marítim, el carrer de la Marina, el passeig de la Circumval·lació, i el passeig de Lluís Companys. A més, hi haurà talls a les sortides 23 i 24 de la ronda del Litoral.