tren barcelona amsterdam

(ACN/Redacció) La Comissió Europea ha designat la ruta ferroviària Barcelona-Amsterdam com una de les seves prioritats per impulsar les interconnexions en tren al conjunt de la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’executiu comunitari, que després d’una avaluació inicial ha seleccionat un total de deu plans pilot. El projecte que uniria la capital catalana i l’holandesa el lideraria la companyia neerlandesa European Sleeper, que proposa cobrir el trajecte amb un tren nocturn.

A banda d’aquesta línia, Brussel·les també ha inclòs entre els projectes el desenvolupament de noves rutes entre Catalunya i el sud de França amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com a principal responsable.

Altres rutes prioritàries a Europa

A banda dels dos plans amb afectació a Catalunya, la Comissió n’ha seleccionat un per connectar Lisboa, la Corunya i Madrid. Al sud d’Europa, Itàlia també ha estat escollida per potenciar rutes nocturnes entre París, Milà i Venècia i les connexions Roma-Munic i Milà-Munic. La resta es troben al centre, est i nord del continent.

Els projectes que es volen cobrir són fer el trajecte Hongria-Àustria-oest de Romania, reforçar les connexions entre Alemanya, Dinamarca, Suècia i la República Txeca i les rutes Munic-Zuric, Munic-Viena-Budapest, i millorar la línia que hi ha entre Amsterdam i Londres.