Treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han exigit aquest dijous la “destitució immediata i fulminant” de la presidenta, Laia Bonet, pels seus “missatges inquisidors” sobre el cas denunciat de dues noies retingudes dins d’un autobús. La CGT lamenta les darreres paraules de Bonet, qui va assegurar: “No permetrem que torni a passar”. Després que TMB hagi conclòs que el conductor de l’H16 va actuar correctament, el sindicat lamenta les “acusacions sense proves” i el “linxament públic” patit per aquest treballador i demana a Bonet que es disculpi públicament.

En un comunicat, la CGT, sindicat majoritari a TMB, lamenta que la polèmica generada amb l’acusació de la mare i l’escarni públic posterior han generat un “enorme mal moral” al conductor acusat. Tal com conclou la investigació de TMB, el treballador va obrir les portes tan bon punt les dues noies van polsar el botó. “Hem cregut en el seu relat dels fets des del primer moment“, diu el sindicat.

El sindicat també critica que altres polítics com Elsa Artadi (Junts) o la consellera Assumpta Farran (ERC) hagin criticat el conductor “sense proves”. Per això, també els exigeix que es disculpin.

La UGT demana “depurar responsabilitats”

Aquesta mateixa setmana, un altre sindicat, la UGT, també va lamentar les paraules de Bonet. En aquest cas, va demanar “depurar responsabilitats jurídicament” a tots aquells que hagin participat en l'”escarni mediàtic” patit pel conductor.