Desenes de persones convocades pel Comitè d’Empresa de Metro s’han manifestat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume per protestar contra la implantació d’un model nou de contractació de personal. Concretament denuncien que el mètode que vol aplicar la direcció de TMB afectaria el sistema per passar de treballador temporal a tenir un contracte fix.

Segons explica el comitè, la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i el director de Persones, Carlos Jiménez, han decidit implantar l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP) i, per tant, els treballadors haurien de tornar a passar un procés de selecció o concurs de mèrits, és a dir, diverses proves psicotècniques i mèdiques. Si el model s’instaurés afectaria uns 500 treballadors que “eternitzarien” la seva situació de temporalitat.

La vaga de l’11 de gener, vigent

També des del comitè d’empresa, Toni Edo afirma que el canvi de model arriba en un context de pandèmia, fet que degrada encara més la situació dels treballadors i dificulta la mobilització del personal. Ara bé, asseguren que la convocatòria de vaga de l’11 de gener, coincidint amb la tornada al curs escolar, segueix vigent. Hi ha previstes dues aturades: de 7 a 9 h i de 16 a 18 h.