Els treballadors del metro reunits en assemblea aquest dijous han decidit donar “100 dies de gràcia” al proper govern municipal i aparcar de moment la possibilitat de convocar més vagues de metro. Esperen que durant aquest temps es produeixi un acostament de posicions amb el nou consistori que permeti solucionar la crisi de l’amiant al suburbà. Els treballadors també demanen garanties de continuïtat dels seus llocs de treball davant l’automatització progressiva del servei.

En l’assemblea d’aquest dijous s’ha imposat aquesta treva davant d’altres possibilitats. S’ha votat i descartat, per exemple, fer vaga tots els dilluns laborables de l’1 de juliol a finals de setembre. Amb aquests 100 dies de gràcia, es garanteix que no hi haurà aturades com a mínim fins a la tardor. Les aturades dels darrers mesos han tingut un ampli seguiment i han causat aglomeracions en hores punta.

Els motius de les darreres aturades se centren en gran part en la gestió de la crisi de l’amiant per part de TMB. Segons els treballadors, l’empresa no està sent prou contundent en la detecció i retirada urgent d’aquest material cancerigen del suburbà. També critiquen, i esperen que això canviï amb el nou govern, l’actitud de la direcció actual de TMB. Asseguren que no s’han pogut reunir amb el conseller delegat, Enric Cañas, des del mes de febrer.