Trànsit a l'AP-7

(ACN/redacció) El Gremi de Transports de Catalunya veu “desproporcionat” prohibir circular camions a l’AP-7 els caps de setmana. Els transportistes han advertit en un comunicat que es tracta d’una mesura “injusta” perquè, informen, des de l’any 2018 estan obligats a circular per l’autopista, de manera que havien de pagar els peatges.

No és admissible que ara que la via és gratuïta se’ns pretengui expulsar
Gremi de Transports de Catalunya

Segons subratllen els representants dels camioners en el text, “no és admissible que ara que la via és gratuïta se’ns pretengui expulsar”. En aquest sentit, des del gremi recorden que al setembre de l’any passat, quan es van aixecar els peatges, la primera mesura adoptada pel govern va ser la prohibició de vehicles pesants i es va acabar suspenent a l’octubre per “ineficaç”. La reacció dels transportistes arriba després que aquest dimarts la portaveu del govern, Patrícia Plaja, anunciés que l’executiu estudia noves mesures de trànsit per evitar cues.

Trànsit reconeix que l’AP-7 “ha tocat sostre” els caps de setmana

La Coordinadora d’Organitzacions del Transport també ha carregat contra la proposta que està debatent l’executiu en la mateixa línia que el Gremi de Transports. L’organització ha avisat que la mesura pot afectar “molt negativament” les exportacions en unes declaracions fetes aquest dimecres.