zbe furgonetes

(ACN / Redacció) El sector del transport de mercaderies ha convocat una marxa lenta a Barcelona el 31 de maig a les nou del matí per reclamar una moratòria en l’entrada en vigor de les restriccions de circulació per a la zona de baixes emissions (ZBE). Volen que, com a mínim, la moratòria s’allargui fins al 31 de desembre. Els transportistes també han demanat a les administracions una adequada reconversió del sector, de manera “progressiva i realista”, amb especial protecció als treballadors autònoms més grans de 60 anys.

El sector ha assegurat que l’entrada en vigor de la ZBE és “traumàtica” i han advertit que “posa en perill” tant la distribució de béns i serveis a Barcelona com els milers de llocs de feina que en depenen.

Les primeres sancions, ajornades per la pandèmia

Les sancions als vehicles més contaminants per circular per la zona de baixes emissions van començar el 15 de setembre. L’Ajuntament tenia previst començar a multar abans, però ho va endarrerir per la pandèmia. Des de l‘abril també se sanciona els vehicles de transport de mercaderies de menys de 3,5 tones i al juliol, en principi, es començaran a multar els vehicles de transport que pesin més.