metro Barcelona

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat que el transport públic de Catalunya tornarà a ser de pagament a partir del 10 d’abril, perquè “no s’ha renovat” el decret de confinament total pel coronavirus que va aprovar el Govern espanyol. La gratuïtat del transport es va posar en marxa el 2 d’abril i s’acabarà el pròxim dijous, 9 d’abril, i té l’objectiu de facilitar els desplaçaments de personal autoritzat a treballar aquests dies de confinament total en els sectors considerats essencials pel Govern espanyol.

Budó ha explicat que l’ATM i els operadors han expressat “preocupació” pel ritme de desconfinament, ja que segons com sigui veuen “inviable” prestar una oferta que garanteixi les mesures de seguretat sanitàries adients.

Durant aquests dies, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet controls als accessos per verificar que els usuaris eren treballadors d’activitats essencials i, per tant, no pagaven el bitllet.
Aquesta mesura ha inclòs els mitjans operats per TMB, FGC, TRAM, Rodalies Renfe, els autobusos de l’AMB, els de la Direcció General de Transports i Mobilitat i els dels municipis adscrits a l’AMTU.