com arribar festes gràcia

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità, en una reunió extraordinària, ha donat el vistiplau per unanimitat a la gratuïtat del transport públic de Barcelona durant almenys una setmana, del 2 al 9 d’abril, quan està previst que finalitzi l’estat d’alarma. La mesura és excepcional i afecta els treballadors essencials, que són els que tenen els desplaçaments autoritzats.

L’ens diu que si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’anul·laria de manera immediata. La iniciativa afectarà metro, bus, Ferrocarrils de la Generalitat, TRAM, Rodalies i busos metropolitans. El govern català ja havia anunciat aquest matí que donaria llum verda a la gratuïtat dels transports que depenen de l’executiu.

Aquesta és una de les mesures que s’han conegut aquest dimarts per tal de reduir l’impacte econòmic del coronavirus. Les principals ajudes anunciades per les administracions van destinades a facilitar el pagament dels lloguers i també a flexibilitzar el pagament de les quotes dels autònoms.