ALBERTO HEREDIA "Mucho tráfico por la mañana, sobre todo en hora punta. Vamos cada día a Mercabarna, al ir y al volver también. Este tramo es un follón. Cada día un follón y encima hay coches en doble fila. Fatal." A l'altura de Balmes, les obres de Red Eléctrica tallen un carril en cada sentit de la ronda del General Mitre. Això ocasiona cues sobretot per anar cap a la via Augusta. Fins i tot, un agent de la Guàrdia Urbana s'hi desplaça cada matí per gestionar la mobilitat en un dels carrers més transitats de Barcelona. La primera fase de l'actuació va acabar el 26 d'agost i ara es treballa en la segona i última etapa. Les obres de millora de la xarxa elèctrica acabaran a principis d'octubre però això no significarà el final de les restriccions. Al novembre engegarà la remodelació del tram comprès entre Balmes i Mandri, que inclou la supressió del pas per sota el carrer de Muntaner. L'avinguda quedarà al mateix nivell que Muntaner i al pas soterrat s'hi construirà un dipòsit d'aigües pluvials. Els veïns estan expectants, sobretot, per la millora que suposarà per als vianants. Les voreres s'ampliaran fins als cinc metres i s'establiran més passos per creuar la ronda. FRANCISCO JOSÉ GARCÍA, secretari de l'AV General Mitre "El que volem és principalment unes voreres més amples per poder caminar, perquè estem amb problemes... Hi ha trams en què no arriben ni els dos metres. A part, la pacificació del trànsit que estem esperant també." Es preveu que el volum de trànsit es redueixi entre el 20 i el 25%. Si el calendari es manté, la remodelació estarà enllestida el 2015.

La primera fase de les obres de millora de la xarxa elèctrica va finalitzar el 26 d’agost. Aleshores, els treballs no van causar gaires entrebancs, perquè el volum de trànsit era menor. En ple mes de setembre, la situació ha canviat. “Jo vaig cap a la via Augusta i les retencions són considerables des de Lesseps”, explica l’Amparo Baz, conductora que passa diàriament per aquesta artèria. Segons fonts de Red Eléctrica, l’actuació estarà enllestida “a principis d’octubre”.

Acabar unes obres… i començar una remodelació

Un cop finalitzi la millora de la xarxa elèctrica, però, les obres no desapareixeran de la ronda. El tram comprès entre Balmes i Mandri es prepara per sotmetre’s a una remodelació que suposarà que l’avinguda quedi al mateix nivell que el carrer de Muntaner. D’aquesta manera, General Mitre deixarà de ser per als vianants una barrera entre els barris de la Bonanova i Galvany. Les voreres s’ampliaran fins als cinc metres i s’hi establiran més passos de vianants. Els treballs estan a punt d’adjudicar-se a l’empresa constructora i, segons fonts municipals, es manté el calendari per començar-los al novembre.

L’únic tram que quedarà per reformar de la popularment anomenada ronda del Mig és el que queda a l’altra banda de la plaça de Lesseps fins al carrer de l’Escorial. És a dir, la travessera de Dalt. En aquesta banda els treballs topen amb els de la Línia 9 del metro, que resten aturats per manca de pressupost per part de la Generalitat.