Control de Mossos a lles carreteres. Trànsit.

Amb motiu de la Segona Pasqua, es preveu que es desplacin uns 510.000 vehicles entre aquest divendres i dissabte al migdia. Per això el Servei Català de Trànsit ha posat en marxa un dispositiu especial que s’activarà a partir de les 15 hores d’aquest divendres. En aquesta operació de trànsit hi participaran uns 1.300 agents de Mossos d’Esquadra que, a més de garantir la seguretat a les carreteres catalanes, realitzaran controls d’alcohol i drogues, de distraccions i de velocitat, entre d’altres.

Les carreteres més conflictives

Segons el Servei Català de Trànsit, si la meteorologia es manté estable, les zones costaneres seran les que tinguin més afluència de vehicles. Es preveu força intensitat de trànsit a l’AP-7 a l’altura de la Roca del Vallès i a Vilafranca del Penedès. La circulació també pot ser densa a l’N-340 al Vendrell i Torredembarra, la C-32, tant en el tram nord de Vilassar de Mar com en el tram sud de Sant Boi de Llobregat i Sitges, la C-31 a Santa Cristina d’Aro i la C-65 a Llagostera. Dissabte al matí també es poden produir retencions a l’accés a Andorra per l’N-145. Per tal de reduir les congestions de vehicles, el Servei Català de Trànsit ha activat mesures especials com ara habilitar la circulació de vehicles a determinats carrils bus-VAO o la inversió de la prioritat en algunes carreteres.

 

Quan hi haurà més volum de trànsit?

Durant l’operació sortida, les principals afectacions a la xarxa viària seran entre divendres a la tarda i dissabte al matí. A la tornada, la previsió és que el trànsit es compliqui a partir de dilluns a les 12 del migdia. Tot i això, com que la Segona Pasqua no se celebra a totes les localitats catalanes, també es preveu una tarda de diumenge complicada en aquells indrets on l’endemà sigui laborable.

Especial atenció als motoristes

Amb l’arribada del bon temps augmenta la presència de motoristes i ciclistes a la xarxa viària, especialment a les vies secundàries, on hi ha més risc de sinistralitat. Per això, el Servei Català de Trànsit, demana “una conducció responsable i respectuosa, en especial envers els col·lectius més vulnerables”. Des del STC també es fa una crida als usuaris de motos i bicicletes perquè tinguin més percepció del risc, així com també perquè adoptin mesures d’autoprotecció per millorar la seva seguretat.