Es tracta d’un pont llarg amb dos dies festius, el 6 i el 8 de desembre, i en què molts ciutadans gaudiran de cinc dies consecutius de festa. El dispositiu s’ha posat en marxa a partir de les 15 h d’aquest dimarts i l’operació tornada es concentrarà  sobretot diumenge, 10 de desembre. Està previst la tornada a Barcelona i l’àrea metropolitana d’uns 300.000 vehicles entre les 12 i les 0 h de diumenge. 

Vic i Espinelves esperen rebre moltes visites

El dia 6 de desembre s’inicia el Mercat Medieval de Vic, una cita que reuneix habitualment a moltes persones. Per això s’espera densitat de trànsit el matí de dimecres a la C-17. També aquesta carretera pot presentar complicacions perquè se celebra la Fira de l’Avet d’Espinelves i altres fires de Nadal a poblacions properes. Com acostuma a passar en aquestes dates, es preveuen embussos de trànsit a l’N-145 i N-260 per accedir a Andorra.

Les hores més complicades per sortir i per tornar

Segons el SCT, els horaris més complicats de l’operació sortida es concentraran aquest dimarts entre les 17 i les 21 h; dimecres, entre les 10.30 i les 13.30 h, i divendres de 10.30 a 14 h. La tornada s’estima complicada  diumenge entre les 16 i les 22 h.

Control i vigilància dels Mossos a les carreteres

El dispositiu especial estableix desplegar 2.307 agents a les carreteres. Estaran destinats a fer controls d’alcoholèmia, de drogodependència, de distraccions i controls de velocitat, entre d’altres. El SCT demana als conductors que siguin prudents amb la conducció i que extremin precaucions en cas d’episodis de neu.