Aquesta és la pregunta que avui més s'ha fet a les finestretes que Iberia té a l'aeroport. La vaga de pilots ha provocat que 10.000 persones s'hagin vist afectades per la cancel·lació de 118 vols. Iberia, però, ha comunicat que ahir ja tots els passatgers havien estat redistribuïts en altres vols de la companyia, en altres companyies, o fins i tot, a aquells que ho van preferir, els van retornar els diners. MARTA PÉREZ "Jo no he tingut problemes, el meu vol és dels serveis mínims." JORDI PÉREZ "A mi la vaga m'ha anat bé, perquè m'han adelantat l'hora del vol i així em va millor pel meu viatge". Aquí a Barcelona, 16 han sigut els vols que s'han cancel·lat per la vaga de pilots d'Iberia, 8 d'anada i 8 de tornada, tots a Madrid. El motiu d'aquesta vaga convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots SEPLA és la posada en marxa d'Iberia Express, una companyia de baix cost filial d'Iberia, que entrarà en funcionament el març de l'any vinent. El sindicat dels pilots assegura que es perdran 5mil llocs de treball, però Iberia ho nega.

Els usuaris de l’aerolínia no s’han acumulat a les taquilles de l’aerport. Prèviament a la vaga, Iberia ha canviat els dies dels vols o bé ha retornat els diners a aquells que han preferit no volar fora de les dates previstes. Tots aquests canvis, segons la companyia, s’havien acabat de tramitar tots el dimecres, el dia abans de la vaga.

En total hi ha uns 10.000 passatgers i 118 vols afectats a tot Espanya . A Barcelona, l’aturada ha afectat 16 vols, tots ells de pont aeri de Barcelona a Madrid i a l’inrevés. Els serveis mínims han permès enlairar-se 23 vols. La vaga no afecta les Illes Balears ni les Illes Canàries, que estan protegides pels serveis mínims.

Iberia ha posat a disposició dels usuaris el número de telèfon 902 100 988 per tal de fer consultes específiques relatives a la vaga.

Protesta per la creació de la filial Iberia Express

L’aturada d’avui és la segona en aquest mes de desembre. Els pilots ja van fer vaga el dia 18 per protestar per la creació de la filial de baix cost, Iberia Express, amb la qual no hi estan d’acord. La companyia, però, ja ha confirmat que la creació d’aquesta línia no és negociable.