Si l’Ajuntament aprova finalment la unió de les dues xarxes de tramvia per l’avinguda Diagonal, el primer tram que es construirà és el que va de la plaça de les Glòries fins al carrer de Girona, on hi ha la parada de metro de Verdaguer (L4 i L5). En una entrevista al programa ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0, el director d’estratègia per a la connexió del tramvia, Pere Macias, ha justificat començar per aquest tram perquè hi ha poca oferta de transport públic i la Diagonal està pendent de reformar.

Pere Macias ha assegurat que hi ha un consens social per implantar el tramvia en aquesta part de la Diagonal, per la manca de transport públic i perquè les voreres són estretes. El responsable municipal del projecte ha explicat que allargant el tramvia fins a Girona, s’acosta els usuaris del Trambesòs a l’estació de Verdaguer, on poden “connectar molt fàcilment amb la ciutat” fent transbord a les línies 4 i 5 del metro.

En la mateixa entrevista, Pere Macias ha explicat que el consistori preveu tenir llest el projecte constructiu d’aquest primer tram a finals de gener. També durant el primer trimestre del 2018 està previst que l’Autoritat del Transport Metropolità aprovi definitivament l’estudi informatiu que va presentar al juny. Segons Macias, durant el període d’exposició pública s’han presentat set al·legacions, fet que demostra que “molta gent en contra no té”.

Pendents de l’acord polític

Per tirar endavant el projecte fa falta un consens polític que, ara per ara, no hi és. De moment, la comissió que estudia la millor solució per connectar el Tramvia amb el Trambesòs s’allargarà fins al febrer perquè en aquests últims mesos s’han hagut de posposar algunes sessions. Pere Macias ha detallat que el govern municipal està intentant sumar els grups que ja duien al programa electoral la connexió del tramvia.