El tram de carril bici situat al carrer de la Diputació entre Vilamarí i Tarragona s’ha convertit en una zona problemàtica per als ciclistes. Alguns usuaris es queixen que el tram és “massa estret”, sobretot tenint en compte que és bidireccional. De fet, alerten que és relativament fàcil que els manillars de les bicicletes topin i acabin desencadenant un accident, ja que a pocs centímetres hi passa un carril de cotxes.

Des del Bicicleta Club de Catalunya (BACC) diuen que les distàncies d’aquest carril són més pròpies d’un de sentit únic. Des del col·lectiu també adverteixen que cada ciclista ha de disposar de mínim un metre i mig de carril per circular, unes mesures que no s’apliquen en aquest tram.

Brossa, fulles i una sortida de pàrquing

Els ciclistes alerten que, a més, la banda del carril que va cap a la plaça d’Espanya està molt enganxat a la vorera –en una zona on s’acumula brossa, sorra i fulles– i que això suposa un afegit perillós que pot fer patinar les rodes de les bicicletes.  Les queixes també es disparen contra una sortida de pàrquing que atrapa els ciclistes entre els cotxes que circulen per Diputació i els que surten del pàrquing per reincorporar-se a la calçada.

“Parar, deixar passar i seguir”

La majoria de ciclistes determinen que aquest és un carril bici “amb mancances i fins i tot perillós”, i quan s’apropen a un ciclista que ve de cara tenen molt clara quina és la solució més prudent. “Jo quan veig que arriba algú, em paro, el deixo passar i després segueixo”, afirma un usuari.

“Ho volem tal com estava abans”

El carril, a l’esquerra del carrer de la Diputació, abans estava situat just a l’altre cantó, a la dreta, on ara hi ha un carril bus. Precisament per donar pas als autobusos, es va optar per desplaçar el carril a l’esquerra. Ara els ciclistes reclamen tornar a l’inici: recuperar el carril bici a la dreta per tornar a tenir una zona ampla per circular-hi.