Les cues dels corredors de la marató per entrar al pavelló 6 del recinte firal de Montjuïc s'han repetit durant tota la tarda. A dins hi recollien el dorsal i el material necessari per poder participar en la cursa. S'hi han inscrit 18.596 persones. Molts han vingut expressament de fora i serà la seva primera marató a la ciutat. JUDIT ASENSIO "Vengo expresamente de Zaragoza, vivimos alli. Hemos venido esta mañana y a pasar el fin de semana" FERRAN GRAU "És la gran festa de l'atletisme i que sigui a casa, que sigui a la ciutat de Barcelona, passar per punts concrets que he anat veient del recorregut, penso que podrà ser una gran jornada" SERGI HUGUET "És un esdeveniment anual que me l'apunto a l'agenda" I mentre els corredors apuren les últimes hores abans de la Marató, la ciutat ja es prepara per a l'inici de la cursa. Sortirà a dos quarts de nou des de la Plaça d'Espanya, que serà també el punt d'arribada. Es tracta d'un recorregut de quaranta-dos quilòmetres i que pot arribar a durar sis hores. Això suposarà importants talls de trànsit en alguns trams de carrers com la Diagonal o la Gran Via. El passeig de Gràcia estarà tot tancat i també l'avinguda de la Meridiana. Tampoc no es podrà circular per l'avinguda del Litoral ni per Paral·lel. Tot plegat suposarà afectacions en més de 60 linies d'autobús i al tramvia. Per tot això de cara a demà, es recomana fer servir el metro i deixar el cotxe a casa.

Un total de 1.500 voluntaris i gairebé 18.500 corredors de 81 nacionalitats participen aquest diumenge a la Zurich Marató de Barcelona, que arriba a la 34a edició i es consolida com la quarta marató més important en l’àmbit europeu. Enguany, un 40% dels corredors inscrits són de fora de l’Estat espanyol i prop de 9.000 són corredors catalans. En aquesta edició s’intentarà batre el rècord masculí, que està en 2 hores, 8 minuts i 38 segons.

Paral·lelament a la Marató de Barcelona, des de divendres i fins aquest dissabte a les 21 h, s’ha celebrat l’Expo Sport al pavelló 6 del recinte de Monjuïc de la Fira de Barcelona. D’accés gratuït, l’organització de la cursa hi ha habilitat, com cada any, un espai on tots els inscrits s’han hagut d’acostar per recollir el seu dorsal, xip i bossa del corredor per poder afrontar els més de 40 quilòmetres que té la Marató.

La Marató d’aquest any es preveu que es desenvolupi entre les 8.30 i les 14 hores i afectarà tot el trànsit de superfície entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on començarà i acabarà, passant per la majoria de llocs emblemàtics de la capital catalana: plaça d’Espanya, passeig de Gràcia, la Diagonal, l’Arc de Triomf, la Sagrada Família, la Torre Agbar, el Fòrum, el Port Olímpic, Les Rambles i la plaça de Catalunya, entre molts d’altres.

Afectacions al transport públic

Amb motiu de la Marató de Barcelona, aquest diumenge un gran nombre de línies d’autobús de TMB veuen alterat o limitat el recorregut. En total, una seixantena de línies que transcorren pel sector central de la ciutat patiran afectacions entre les 8 h i les 15 h.

Per altra banda, el servei de les dues xarxes del TRAM es veu afectat al seu pas per l’avinguda Diagonal. Entre les 8.15 h i les 9.30 h, les línies T2 i T3 del Trambaix finalitzen el recorregut a Zona Universitària, en lloc de fer-ho a Francesc Macià. Queden sense servei sis parades: Palau Reial, Pius XII, Maria Cristina, Numància, L’Illa i Francesc Macià. D’altra banda, entre les 8.30 h i les 13.15 h, la línia T4 del Trambesòs queda anul·lada i no hi circularà cap tramvia. Per fer el trajecte entre Glòries i Estació de Sant Adrià es recomana utilitzar la T6, que reforça el servei.

Està previst que el servei del Trambaix es restableixi a partir de les 9.30 h i el del Trambesòs, a les 13.15 h, quan els organitzadors de la cursa notifiquin al Centre de Control que es pot reprendre la circulació dels combois.

Per aquest motiu, TMB recomana fer servir el metro per als desplaçaments per la ciutat al llarg del matí i migdia del diumenge.