Si sou usuaris del metro a partir d’ara tots els dilluns haureu d’interioritzar aquestes franges: de 7 a 9 h, de 16 a 18 h i de 20.30 a 22.30 h. Són els trams calents del dia, perquè són els intervals en què els treballadors del metro faran vaga. La resta de la jornada, el servei serà l’habitual. Es tracta d’un aturada indefinida i parcial per als dilluns, a partir d’aquest dia 24 d’abril. Els serveis mínims són diferents depenent les franges d’aturades. A les hores punta, és a dir, de 7 a 9 h i de 16 a 18 h circularan el 40 % dels combois habituals. En canvi, a les hores vall —de 20.30 a 22.30 h—, el servei encara serà menor; circularan 2 de cada 10 trens dels habituals. 

TMB adverteix que aquesta oferta és “insuficient per absorbir la demanda normal” i per això, aconsella buscar transports alternatius per als usuaris que són assidus del metro i, sobretot, si circulen en els trams del dia afectats. Per tant, una bona opció per esquivar els entrebancs és moure’s amb autobús.

No és casual que el dia de la protesta sigui els dilluns. És el dia de la setmana amb la mobilitat més complicada i els treballadors ho van decidir a principis de mes per fer pressió en el conflicte laboral obert per acordar el nou conveni col·lectiu. De fet, també es va optar en assemblea per suspendre les negociacions.

Per TMB la vaga “no té raó de ser”

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha recomanat a la ciutadania que dilluns no agafi el metro per no veure’s afectat per una vaga que, al seu parer, “no té raó de ser”. Vidal ha reconegut que les afectacions de les aturades de dues hores que es registraran tindran afectacions “greus” en el servei, i ha lamentat que es mantingui la convocatòria quan s’està negociant un conveni “que no ha posat mai sobre la taula cap tipus de retallada, sinó que només proposa millores tant en l’àmbit salarial com de les condicions laborals”.

Vidal ha avançat que dimarts hi ha convocada una nova sessió de mediació, fet que evidencia, ha dit, “una voluntat d’acord per part de les dues parts per poder tancar el conveni i evitar futures situacions” com la d’aquest dilluns.