L’Aeroport de Barcelona-el Prat registra aquest diumenge el dia amb més operacions del pont llarg de la Constitució i la Purísima. S’han programat 849 vols i ofert 155.769 seients. Molts tornen després d’aprofitar els cinc dies de festa per marxar fora de la ciutat. Durant l’operació tornada per carretera s’estima que arribin 300.000 vehicles a la ciutat i l’àrea metropolitana.

A l’inici del pont, dimecres, 6 de desembre, l’activitat també va ser força intensa, amb 752 vols programats. Segons dades d’Aena, aquests cinc dies de desembre han passat més d’1,5 milions de passatgers per l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

Operació tornada per carretera

La tornada del pont també es notarà a la carretera, tot i que es preveu que sigui esglaonada. Està previst que a partir de les 12 del migdia arribin uns 300.000 vehicles a Barcelona i l’àrea metropolitana. Segons el Servei Català de Trànsit, les hores més complicades seran entre les 16 h i les 22 h i alerten de quines vies poden ser les més problemàtiques durant l’operació tornada en cotxe.

Amb el pont llarg s’ha desplegat un dispositiu especial de 2.307 agents a les carreteres, destinats a fer controls d’alcoholèmia, de drogodependència, de distraccions i controls de velocitat, entre d’altres. El SCT demana als conductors que siguin prudents i que extremin precaucions en cas d’episodis de neu.

Pel que fa a les principals vies d’entrada i sortida a Barcelona, trànsit fluid. L’operació tornada ha estat esglaonada. Segons els càlculs del Servei Català de Trànsit, al final d’aquest diumenge hauran arribat fins a 300.000 vehicles a Barcelona i l’àrea metropolitana.