TMB es planteja un “canvi històric” en els propers anys, i això vol dir incorporar la gestió de més serveis com ara els patinets elèctrics compartits o el transport de mercaderies. Aquesta és una de les idees que incorpora el Pla estratègic 2025, que tot just s’està començant a elaborar amb l’ajut d’agents socials i econòmics.

Segons la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, “la principal aposta seguirà sent el metro i el bus”, però es vol “potenciar la intermodalitat entre mitjans de transport”. La idea és passar a gestionar diversos serveis de mobilitat, com ara els vehicles de mobilitat personal compartida. Una categoria en què entrarien, per exemple, els patinets elèctrics.

Barcelona no té empreses de patinets compartits

La ciutat, de fet, ja no té cap empresa de patinets compartits estacionats a la via pública i continuarà, de moment, sense tenir-ne perquè l’Ajuntament no posa data al concurs públic que s’ha de convocar per atorgar les llicències. El motiu, que està estudiant quina n’ha de ser la forma jurídica.

D’altra banda, TMB també obre la porta a incorporar el transport de mercaderies dins dels seus serveis. Es vol impulsar “un canvi important en la concepció i la missió de TMB”. “Fins ara hem estat una empresa de transport i ens volem convertir en una empresa de serveis a la mobilitat”, destaca Alarcón.

La intenció de TMB es tenir enllestit el Pla estratègic en els propers dos mesos, tot i que admet que es tracta de projectes encara molt embrionaris.