Quan falten dues setmanes perquè comenci el Mobile World Congress (MWC), el govern municipal es mostra confiat que aquesta edició serà la més tranquil·la dels últims anys. Després d’un 2016 amb fins a sis vagues dels treballadors del metro, la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha assegurat en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que “no hi ha motius per pensar que s’hagi de convocar cap aturada” de cara al congrés de finals d’aquest mes de febrer.

Vidal ha fet aquestes declaracions durant un viatge en autobús (concretament, un Bus del Barri de la línia 126) pels carrers de Sant Andreu. Durant la conversa, la regidora de Mobilitat ha parlat de diverses qüestions, com ara la campanya de la Guàrdia Urbana per intensificar la persecució d’infraccions al carril bus. En aquest sentit, Vidal ha reconegut que els vehicles que controlaran els vehicles “intrusos” ja s’havien posat en funcionament fa més de 10 anys, però que s’havien retirat. Segons la regidora, un dels motius que han impulsat TMB a “recuperar aquest vehicle” han estat les converses amb el sector del taxi per evitar una possible mobilització de cara al WMC.

Pel que fa a l’assemblea dels treballadors del metro prevista per al proper 14 de febrer, en què els sindicats avaluaran el seguiment de les negociacions del conveni amb TMB, la regidora de Mobilitat s’ha mostrat tranquil·la. Amb la possibilitat que es poguessin tornar a plantejar mobilitzacions com les de l’any passat, Mercedes Vidal ha assegurat que, des de l’acord que es va assolir a l’estiu, “hem anat avançant en tots els aspectes i esperem arribar a bon port”.

Escolteu l’entrevista sencera aquí.