Fa 10 anys que dura la col·laboració entre TMB i l’Institut Guttmann i aquest acord s’ha tornat a renovar. Ha estat en un acte protagonitzat per la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i el director del Guttmann, Josep María Ramírez, per facilitar que les persones amb discapacitat puguin tenir més autonomia a l’hora d’utilitzar el transport públic.

TMB Barcelona i l’Institut Guttmann han renovat l’acord per continuar fent més fàcil la mobilitat de les persones amb discapacitat als transports públics i el foment de l’autonomia. Un acte protagonitzat per la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i el director de l’Institut Guttmann, Josep María Ramírez.

La responsable de TMB ha destacat l’alt grau d’adaptació dels transports, tant pel que fa al metro com a l’autobús, aconseguit des del 1992. “Tothom te dret a moure’s per Barcelona”, ha dit Mercedes Vidal.

Per la seva banda, el director de l’Institut Guttmann assegura que en els 10 anys de col·laboració prop de 1.700 pacients han participat en més de 150 sortides urbanes realitzades dins del programa per al foment de l’autonomia personal mitjançant el transport públic com a part del procés rehabilitador.

L’objectiu de la col·laboració entre totes dues entitats és fomentar una rehabilitació que potenciï l’autoestima i la capacitat de relació i socialització de les persones amb discapacitat fora de l’entorn hospitalari.