Les persones sordes que utilitzen la llengua de signes per fi podran comunicar-se sense traves en el nou punt TMB d’atenció als usuaris de Sagrada Família. Serà un espai pioner en accessibilitat que es posarà en marxa el proper dilluns.

En aquest punt s’hi ha instal·lat un sistema d’interpretació a distància a través d’una videotrucada amb un traductor, que l’usuari pot veure a través d’una tauleta. També s’hi incorpora un anell inductiu, per als que utilitzen audiòfons.

Per a les persones que tenen alguna discapacitat visual també s’hi ha instal·lat la tecnologia Navilens. S’utilitza amb el telèfon mòbil, que detecta a distància però sense haver-lo d’enfocar un codi, que s’assembla a un QR. Un cop el detecta, guia els usuaris a través de senyals acústics per gestionar el seu torn perquè els puguin atendre.

El punt TMB de la Sagrada Família servirà per atendre els usuaris i gestionar-ne queixes, reclamacions i al·legacions, entre altres tràmits, i ha costat 550.000 euros.

Remodelació del vestíbul de Sagrada Família

La posada en marxa del punt TMB és el colofó final de la remodelació de l’estació de metro de la Sagrada Família, que va començar al juny. S’han renovat els paviments, els sostres i les parets de tot el vestíbul i s’hi han col·locat encaminaments per guiar les persones cegues.

També s’ha aprofitat per recuperar uns plafons artístics de rajoles de ceràmica esmaltada, que s’han situat tots en un mateix pany de paret i amb més bona il·luminació i s’ha reubicat com a peça artística una porta de ferro forjat original del 1970. La remodelació del vestíbul ha representat una inversió d’1,4 milions d’euros.