Aquest dilluns ha començat la campanya informativa per explicar el desplegament de les tres noves línies d’autobús 180, 182 i 183, que substitueixen les gestionades per l’empresa Sagalés amb la marca Bus Nou Barris (80, 81, 82 i 83). La campanya també servirà per explicar la modificació de la Línia 62 i l’extensió del bus a demanda al sector de Vallbona nord.

Les línies d’autobús del sector nord del districte de Nou Barris les gestionarà directament TMB a partir del 14 de juny. Des d’aquest organisme assenyalen que d’aquesta manera “es vol actualitzar i adequar el servei a la realitat de la demanda, l’evolució de la xarxa i els nivells de qualitat del conjunt del transport públic de Barcelona i la seva àrea”.

La campanya informativa disposarà de publicitat visual diversa, com ara banderoles, opis, bàners, bustiada a la ciutadania del districte de Nou Barris i una pàgina web. A partir de dimarts també hi haurà informadors a peu de parada, dins dels autobusos i zones d’influència com CAP, centres d’ensenyament o casals de gent gran.

Nova Línia 180

La Línia 180 té un itinerari circular amb origen i final a Vallbona. Permet a l’usuari la connexió amb el metro i les línies troncals de bus a Trinitat Nova. Inicia el servei a les sis del matí i finalitza a les 10 de la nit de dilluns a dissabte, mentre que diumenges i festius l’horari serà de 9 a 22 h. L’interval de pas serà de 45 minuts, tant els laborables com els festius.

Nova Línia 182

El recorregut de la Línia 182 és de Virrei Amat a Torre Baró. Circula de 5 a 23 h els dissabtes i de 9.20 a 23 h els diumenges i festius. Els dies feiners passarà cada 20 minuts i els dissabtes i festius cada 40 minuts.

Nova Línia 183

La Línia 183 té un recorregut circular amb origen i final a Vallcivera. Permet la interconnexió entre Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. L’horari és de 5 a 22.30 h els feiners i dissabtes i de 9 a 22.30 h els festius, amb intervals de pas de 15 a 17 minuts en laborable i de 30 minuts dissabtes i festius.

El Meu Bus

El nou bus a demanda opera amb la marca El Meu Bus i és l’extensió d’aquest servei al sector de Vallbona Nord. L’horari és de 7 a 21 h en feiners i de 9 a 21 h en festius. El servei es pot sol·licitar amb l’aplicació per Android o iPhone o amb una trucada gratuïta al telèfon 900 927 575. Des de TMB esperen com a mínim els mateixos resultats obtinguts de l’experiència al barri de Torre Baró, amb més de 860 usuaris registrats.

Línia 62

Amb la modificació de la Línia 62 aquest autobús connectarà el Clot amb Ciutat Meridiana en un recorregut recte. Per tant, aquesta línia ja no farà el bucle a Vallbona, barri que des de TMB asseguren que ja quedarà cobert per la nova Línia 183.