Escolta aquesta notícia

Els sectors del taxi de Barcelona i dels VTC tradicionals, que no operen a través de plataformes, es mostren optimistes davant la nova llei del taxi que es preveu que s’aprovi a l’abril. Segons ha explicat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, al betevé directe, “aquesta llei posarà ordre i separarà realment els VTC dels taxis urbans”.

Des que el 2014 van arribar Uber i Cabify a la ciutat, el conflicte amb els taxis no ha parat de créixer. Es calcula que uns 2.000 vehicles d’aquestes plataformes operen de forma il·legal, fent trajectes urbans curts que no corresponen a la seva llicència. “Segons el moment apliquen tarifes molt per sobre o molt per sota del cost real i ens treuen la feina”, ha explicat Álvarez.

Control per “caixa negra”

La nova llei obligarà tant taxis com VTC a instal·lar un tacògraf als vehicles per registrar tots els trajectes que es realitzin. Així, la Direcció General de Transports de la Generalitat podrà saber quins serveis donen els VTC i si surten del seu àmbit rebran de forma automàtica una sanció. Alhora s’evitaran les estafes d’alguns taxistes que apliquen tarifes desorbitades en determinats serveis.

Aquesta nova eina també permetrà gestionar millor la flota de taxis quan hi hagi un pic de demanda en fires internacionals o grans esdeveniments. “Barcelona és la Gàl·lia, on les plataformes VTC no han pogut penetrar com ho han fet en altres ciutats del món”, ha dit Álvarez. Actualment a Barcelona hi ha una flota de 10.500 taxis i de 3.000 VTC.

Els VTC tradicionals es defensen

Roman Llort, de l’Associació VTC – Gran Turisme Catalunya, s’ha desmarcat de la lluita entre taxis i empreses de VTC que operen a través d’aplicacions. A Barcelona són uns 1.000 i operen des de fa molts anys amb conductors professionals per fer trajectes llargs, contractats a través d’agències o de pàgines web.

En el seu cas esperen que la nova llei els sigui favorable i els permeti circular degudament identificats per evitar els controls policials que pateixen sovint. “Volem que ens deixin treballar i no hàgim de mostrar els documents com si fóssim delinqüents”, una situació que “dona mala imatge quan transportem autoritats i clients de nivell”, ha sentenciat Llort.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a