t-familiar

L’ATM ha creat la T-Familiar, una nova targeta integrada de transport públic que s’afegeix a les noves targetes T-Casual i T-Usual per a l’any 2020. En aquest cas, serà un bitllet multipersonal enfocat a les famílies i que es podrà començar a comprar l’1 de març del 2020. Tot seguit us expliquem tots els detalls d’aquesta targeta.

  • Qui la pot fer servir? Tot i que està enfocada a famílies de fins a 4 membres, la pot comprar qualsevol grup de persones.
  • Quants viatges té? Dona dret a 8 viatges que es poden validar de manera consecutiva, per això és un bitllet multipersonal (el poden compartir diferents persones).
  • Quina vigència té? La T-Familiar caduca al cap de 30 dies de la primera validació o quan s’exhaureixin els 8 viatges que té.
  • Quant costa? Aquest bitllet integrat parteix dels 10 € per a 1 zona i s’anirà incrementant en funció de les zones (19 € les 2 zones; 27 € les 3 zones; 35 € les 4 zones; 40 € les 5 zones, i 42 € les 6 zones).

La T-Familiar, a partir del març 2020

La T-Familiar estarà disponible a partir de l’1 de març per una raó molt senzilla. La T-10 actual encara serà vigent fins al 29 de febrer i es mantindrà com a títol unipersonal. Per tant, aquelles famílies o grups susceptibles de fer servir la T-Familiar podran continuar utilitzant les T-10 comprades aquest 2019.

Em surt a compte la T-Familiar?

El nou bitllet de tipus familiar està enfocat segons l’ATM a aquelles famílies que fan un ús ocasional del transport públic. El cost de cada viatge és d’1,25 € (és a dir, 10 € per 8 viatges) i, per tant, si es fan molts viatges sortirà més a compte comprar un altre bitllet. L’opció per la qual aposten les administracions és la T-Usual: un mes de viatges il·limitats per 40 € cada persona. Ara bé, a banda de la T-Usual i la T-Familiar, hi ha altres opcions. Consulteu totes les tarifes per a TMB 2020 i compareu-les entre elles per saber quina us resulta més beneficiosa.

altra informació que et pot interessar:

Quant val la T-Familiar d’una zona?

El preu de la nova targeta integrada és de 10 € per a 1 zona i s’incrementa en funció de les zones.

Quines són les tarifes del transport públic per al 2020?

L’ATM ha canviat les tarifes i els títols del transport públic per a TMB a partir del 2020. S’ha creat la T-Casual, la T-Usual i la T-Familiar i s’han eliminat la T-10, la T-Mes i la T-50/30. Consulta totes les tarifes per zones per moure’t amb al metro, bus, TRAM, FGC i Rodalies.

Quan caduca la T-10?

La validesa de la T-10 s’allargarà fins a finals del mes de febrer del 2020. Què fer si encara et queden targetes T-10?