Diverses associacions de taxistes de Barcelona demanen a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) que regularitzi el sector de cara al setembre. Aquest agost, els taxistes s’han autoregulat per reduir fins al 60 % la flota de vehicles al carrer davant la baixada de clients per la crisi del coronavirus i la manca de turistes. Ara, volen que sigui l’IMET, “com a administració responsable del servei públic del taxi”, la que es faci càrrec de la situació.

“És una temeritat mantenir el 100 % de la flota al carrer”, diu el comunicat que han signat les associacions més representatives del sector, “però tenim clar que la decisió d’adequar l’oferta a la demanda ja no pot ser una decisió de les associacions del sector, sinó que l’ha d’adoptar l’IMET”. Aquest agost, només circula el 60 % de la plantilla, tal com ho van decidir els taxistes, per evitar un excés de vehicles als carrers de Barcelona disputant-se els pocs clients que hi ha. De fet, el sector ja ha alertat d’una davallada de la facturació propera al 80 %.

Control de les VTC, suport econòmic i incentius

Ara, els taxistes insten l’IMET a “impulsar els canvis reglamentaris necessaris per regular el servei”. I adverteixen que, si no ho fa, es reserven “el dret a adoptar les mesures necessàries en defensa del sector. L’IMET serà responsable de tot el que passi”. D’altra banda, també reclamen a les administracions que compleixin els compromisos adquirits respecte a “la implantació de mesures de control de les VTC, promoure mesures de suport econòmic al sector i, finalment, mesures d’incentiu de la demanda”.

En el comunicat, les associacions també mostren “orgull i satisfacció per la maduresa que ha demostrat el sector” a l’hora de respectar de manera voluntària l’autoregulació pactada per a aquest agost.