El col·lectiu Elite Taxi ha demanat a l’Ajuntament que aixequi als taxis la prohibició de circular per la plaça de les Glòries en superfície, just damunt del túnel. Els taxistes demanen poder passar per aquesta via restringida només als autobusos. El portaveu d’aquesta plataforma, Tito Álvarez, creu que és una mesura “discriminativa pels usuaris de taxi” i recorda que “també són servei públic, com els autobusos”.

Com canviarà la mobilitat el nou túnel de les Glòries?

Consulta les modificacions en la circulació arran de la posada en marxa del túnel

Un trajecte 5 € més car

Després de l’estrena del túnel aquest dissabte, els taxistes han pogut observar com s’allarga el trajecte si volen passar per les Glòries, sense entrar al túnel. “El viatge s’ha encarit més de 5 € i, a més, s’ha fet molt més llarg per als clients”, aclara Álvarez.

Per tot plegat, els taxistes han fet un comunicat demanant que se’ls permeti l’accés per aquesta via exterior. “Abans podíem passar taxistes i busos, i ara també ho hem de poder fer”, conclou Álvarez.

infraccio Glòries vial restringit
Els taxistes volen circular per dalt de la plaça com els autobusos

Des de la posada en marxa del túnel de Glòries aquest cap de setmana, diversos cotxes i motos han incomplert la prohibició de circular per aquest brancal. Una estrena que va arrencar amb fluïdesa de trànsit a primeres hores d’aquest dilluns, però que va acabar amb un col·lapse de la circulació en hora punta al vespre per sortir de Barcelona.

L’Ajuntament valorarà la petició

Fonts municipals han explicat a betevé que l’Ajuntament de Barcelona té prevista una trobada amb representants del sector del taxi per explicar al detall les actuacions previstes a la plaça de les Glòries. Les mateixes fonts apunten que l’intercanviador previst al futur parc només preveu tramvia, bus i metro. Tot i això, asseguren que es valorarà amb el sector la possibilitat que els taxistes puguin circular en superfície mentre no comencin les obres de l’intercanviador.