Els taxistes de Barcelona tornen a estar en peu de guerra i ja hi ha una nova marxa lenta convocada per al 2 de desembre. Elite Taxi, el sindicat més reivindicatiu del col·lectiu, ha convocat la protesta contra les darreres decisions que ha pres l’Ajuntament en matèria de mobilitat, que, diu, perjudiquen i malmeten l’eficiència del servei. Els taxistes s’oposen frontalment als carrils exclusius per al bus, com el de les Glòries o el de la futura via Laietana. Per això, un dels punts clau del recorregut de la marxa lenta de taxis a Barcelona serà la via Laietana i la plaça d’Antoni Maura per reclamar que no en desaparegui la parada de taxis. La protesta començarà a les Torres Venecianes i acabarà a la plaça de Sant Jaume per exigir el govern municipal que canviï les polítiques de mobilitat i escolti el sector.

Els taxis volen la parada d’Antoni Maura

Els darrers canvis en matèria de mobilitat en reformes com la de la han posat en alerta els taxistes. La decisió d’eliminar la històrica parada d’Antoni Maura no ha agradat gens al sector, que assegura que no aporta res de bo a la mobilitat i és un greuge. Es queixa que l’Ajuntament fa “canvis determinants per al desenvolupament de l’activitat” amb el consegüent dany als usuaris, que “no utilitzen el taxi per gust sinó per necessitat”.

Per això, la marxa lenta passarà per la via Laietana i la plaça d’Antoni Maura per visibilitzar l’oposició frontal al projecte de remodelació.

Desavinences pel carril bus de les Glòries

Els taxistes també se senten perjudicats per l’ús del carril per a bus i taxi, que exigeixen que sigui d’ús exclusiu per a aquests vehicles. Per això, rebutgen frontalment el model de carril d’ús exclusiu per al bus que s’ha fet a la plaça de les Glòries. Consideren que discrimina els usuaris de taxi, que “també són servei públic, com els autobusos”. A més, segons ells, encareix el trajecte cinc euros.

També demanen que la Guàrdia Urbana faci més control i sancioni els vehicles que circulen pel carril bus i taxi sense ser-ho, perquè aquestes vies no siguin “una carrera d’obstacles” i el servei públic no perdi eficiència.

Elite Taxi també vol que el Departament de Mobilitat no executi canvis sense consultar les associacions del sector. Acusa el gerent de menysprear els usuaris del taxi i de dur a terme “una croada contra l’eficiència del servei públic del taxi”.

La marxa lenta, una fórmula de protesta habitual

No és la primera vegada que els taxistes convoquen una marxa lenta com a mesura de protesta. El sector ha protagonitzat moltes mobilitzacions amb aquest format per contra les llicències de VTC o per exigir una regulació del sector.