Taxi protestes

Els taxistes de Barcelona estan començant a preparar protestes contra les últimes mesures en mobilitat a la ciutat, com l’eliminació de la parada de taxis a la nova via Laietana i els carrils exclusius per al bus, com els que hi ha a Glòries. El portaveu d’Elite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat que les mobilitzacions es produiran després de la reunió que han mantingut amb l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, trobada en què el sector i el consistori no han arribat a un acord.

Álvarez recorda que perdre la parada de la plaça d’Antoni Maura serà molt perjudicial per al sector, ja que és una de les més importants de la ciutat. Pel que fa als carrils exclusius per al bus, els professionals critiquen, sobretot, que aquesta mesura s’hagi aplicat a la plaça de les Glòries, on ara els taxis no poden circular en superfície. Més enllà d’aquest cas, al sector no li agrada que cada vegada hi hagi més carrils segregats que els exclouen.

Els taxistes alerten que si l’Ajuntament no canvia aquestes decisions els seus cotxes tornaran a sortir al carrer per protestar i “posar fi a aquesta bogeria”. Tito Álvarez avisa que, si tot segueix igual, en la pròxima reunió amb Mobilitat sortiran 5.000 taxistes a protestar.

Els taxistes demanen poder travessar la plaça de les Glòries en superfície, com els autobusos

Elite Taxi denuncia que si volen evitar el túnel, han de vorejar la plaça en un trajecte que s’allarga i resulta fins a 5 € més car

El sector enyora Rosa Alarcón

Elite Taxi Barcelona denuncia que les màximes responsables de Mobilitat del consistori no parlen amb el sector, ni la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, ni la regidora Laia Bonet. Álvarez diu que encara no s’han trobat amb Bonet des que va ser nomenada, tot i els intents que han fet per parlar-hi. Diuen, en canvi, que la regidora anterior d’aquesta àrea, Rosa Alarcón, “sempre t’escoltava” i tenia un tracte “més continuat i recurrent”.