protesta taxistes a Territori

El sector del taxi ha decidit desconvocar temporalment totes les mobilitzacions previstes els pròxims dies “fins a nou avís” i amb l’objectiu d’afavorir una bona resposta a les seves demandes. El sindicat Elite Taxi ha explicat en un comunicat que les protestes han aconseguit “reactivar” el Departament de Salut per estudiar la regulació de l’oferta de taxis i també el BBVA, el Santander i Bankia perquè donin moratòries als préstecs vinculats a les llicències i a la compra de taxis.

“Ens repleguem dels carrers només temporalment”, diu Elite Taxi. Després de dues setmanes de mobilitzacions, els taxistes han aconseguit satisfer parcialment algunes de les seves reivindicacions, com la moratòria dels préstecs d’un any per a centenars de llicències, però no ho veuen suficient. El sindicat es mostra optimista amb els darrers moviments de les administracions i les empreses bancàries i per això ha optat per aturar les protestes i, així, facilitar un bon acord que permeti minimitzar els efectes de la pandèmia pel coronavirus.

L’autoregulació, sobre la taula

El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ha explicat a betevé que el BBVA s’ha reunit aquest dilluns amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i que s’ha compromès a donar una resposta la setmana vinent. El Sabadell, Bankia i el Santander també “han engegat la maquinària”, mentre que CaixaBank s’ha ofert a flexibilitzar els pagaments. Ara, els treballadors negocien amb entitats bancàries més petites per aconseguir la moratòria desitjada.

D’altra banda, si el Procicat no obre la porta a poder regular l’oferta de taxis s’estudiaran altres mesures, com l’autoregulació o l’elaboració d’un pacte sectorial nou. “S’han de treure cotxes del carrer sí o sí”, ha dit, tot dirigint-se als seus companys.

Els professionals del taxi adverteixen que si no es dona compliment als seus requeriments “tornaran a la càrrega” la setmana que ve.

L’IMET celebra l’acord amb CaixaBank

Hores més tard del comunicat dels taxistes, l’IMET ha informat que ha arribat a un acord amb CaixaBank per flexibilitzar el retorn de préstecs del col·lectiu. Es preveu allargar 12 mesos la carència del capital i també 12 mesos el termini del préstec. La presidenta de l’organisme, Rosa Alarcón, ha celebrat l’acord i ha recordat que el sector del taxi és “essencial” per a la mobilitat de Barcelona i l’àrea metropolitana.