Tot i que no l’han votat en assemblea, una altra acció que planteja el sindicat Élite Taxi és fer mobilitzacions diàries a partir del setembre. Remarquen, però, que no es tractaria de vagues sinó de mobilitzacions puntuals i concretes com, per exemple, la que han convocat per al proper dilluns. La intenció és no convocar-ne durant l’agost

La jornada de protesta d’aquest dijous ha començat a les sis del matí, quan s’ha iniciat una vaga de 24 hores que s’allargarà fins divendres a la mateixa hora. Dues hores més tard, a les vuit, els taxistes han començat a concentrar-se a l’aparcament de l’aeroport, des d’on ha sortit una caravana de vehicles en direcció a la plaça d’Espanya. Han circulat a 10 quilòmetres per hora per entorpir la circulació. Han deixat, però, un carril lliure per emergències. En la marxa lenta participen taxistes barcelonins però també d’altres procedents de Saragossa o Galícia. Alguns taxistes s’han traslladat també a la zona portuària però sense grans afectacions.

A la tarda, després d’una assemblea a l’aeroport, han decidit fer una nova marxa lenta. Aquest cop, el destí és l’estació de Sants. Hi han anat des de l’Aeroport, passant per la B-20, la Diagonal i l’Avinguda de Tarradellas.

Els taxistes han afirmat que estan farts que les administracions no escoltin les reivindicacions del sector i s’han mostrat disposats a endurir la protesta per aconseguir-ho. La d’aquest dijous és la sisena mobilització d’aquest 2017 contra l’intrusisme i la competència deslleial. Reclamen que es compleixi la llei que estableix que ha d’haver-hi una  llicència de VTC -vehicle turisme amb conductor- per cada 30 taxis. Afirmen que ara se supera aquesta proporció.

Parades buides i cua a l’Aerobús

Com en vagues anteriors, l’aturada dels taxistes, té un efecte directe a la mobilitat de la ciutat, amb parades de taxi completament buides. La vaga també es fa notar a l’Aerobús, on a mig matí a la parada de la plaça de Catalunya la cua era d’una hora per poder pujar al bus.