L’arribada d’empreses com Uber i Cabify a Barcelona va permetre als usuaris calcular el preu del trajecte abans d’iniciar-lo. Ara, el taxi de Barcelona retalla distàncies amb aquestes companyies i a partir d’aquest dissabte comença a oferir aquesta opció. Tots els usuaris que contractin el taxi mitjançant una aplicació mòbil, com Mytaxi, podran escollir la tarifa tancada o bé la tarifa convencional que marca el taxímetre. Els taxistes adverteixen que si hem de fer trajectes curts, l’opció convencional de pagament segueix sent la més barata.

Aquesta funció entra en vigor des del 8 de juny i s’anirà implementant a poc a poc. Els taxistes que treballin amb aquestes aplicacions hauran de reprogramar els seus taxímetres per vincular-los a les apps i poder aplicar finalment aquesta nova tarifa tancada.

El preu no es regirà per la llei de l’oferta i demanda

El gran avantatge que ofereix el taxi respecte a Uber i Cabify és que el seu preu serà estàndard i es calcularà tenint en compte l’abaixament de bandera, els quilòmetres recorreguts i els suplements corresponents. No en funció de l’oferta i la demanda, com passa amb Uber i Cabify, que pot comportar carreres més cares en dies de pluja, concerts o partits de futbol. A més, les aplicacions calcularan el preu únicament tenint en compte la distància, i no el temps que es tarda en arribar al destí.