Aquest dilluns ha començat una prova pilot de talls de trànsit al carrer Major de Sarrià en hores punta per protegir els itineraris escolars. El carrer Major de Sarrià és una via molt utilitzada per infants i les seves famílies quan es dirigeixen o tornen de l’escola. Després de diverses queixes, el Districte Municipal de Sarrià – Sant Gervasi ha decidit tallar l’últim tram del carrer als cotxes en dues franges horàries de matí i tarda.

Itineraris escolars segurs

Amb aquesta mesura es vol pacificar una zona molt freqüentada per famílies que porten o recullen els infants de les escoles Sagrat Cor de Sarrià, Dolors Monserdà-Santapau i Tàber, situades al nord de Sarrià. “Estem molt contents perquè la situació és molt més tranquil·la ara, el transit està molt més controlat”, explica la Roser Salvador, veïna del carrer. El dispositiu té el suport de la Guàrdia Urbana i dos agents cívics auxiliars.

Un agent de la Guàrdia Urbana desvia els donductors cap a la via Augusta

Talls a les hores puntes

De 8 a 9 h i de 16 a 17 h de la tarda no es permet girar des del passeig de la Bonanova cap al carrer Major de Sarrià ni cap al de l’Avió Plus Ultra. Durant aquestes franges horàries tampoc no es pot accedir al carrer de Ramon Miquel i Planas des de Dolors Monserdà i es desvia aquest trànsit cap a la via Augusta, pel carrer de Margenat. Uns talls que han generat queixes de diversos conductors, fins i tot alguns han decidit no fer cas als senyals de prohibit el pas.

Un motorista intenta girar cap a Major de Sarrià i els agents cívics l’informen dels talls

Plataforma única, però drecera de cotxes

Tot i que Major de Sarrià va convertir-se en un carrer de plataforma única l’any 2019, els cotxes hi passen a les hores puntes més ràpid del permès per fer drecera cap a la ronda de Dalt. “Pel que patim més és amb els nens, hem tingut diversos ensurts”, explica Elena Juvé, mare de l’Escola Dolors Monserdà, que cada dia passa pel carrer per portar els nens a l’escola.

Prova pilot

Una mesura pilot feta a petició dels veïns i les escoles dels entorns. Es durà a terme fins a final de curs i després d’evaluar-la podria passar a ser permanent a partir del setembre. “Estem en espera dels resultats d’aquesta prova pilot i tenim la idea d’implementar-la amb caràcter definitiu al setembre en aquests horaris”, explica Albert Batlle, regidor de Sarrià – Sant Gervasi.