Fins aquest diumenge a les 14 h, la circulació en sentit Besòs es desviarà per l’interior del port,  des de la sortida 14, i es reincorporarà novament per l’accés 20. La sortida i entrada a la ronda número 13 —a l’altura del cementiri de Montjuïc— estarà tancada en sentit Besòs durant  les obres. El trànsit en sentit Llobregat no tindrà cap afectació aquest primer cap de setmana d’agost .

Aquest dissabte els conductors que han hagut circular pel tram afectat, s’han queixat de manca d’informació. Molts no sabien que hi havia obres programades, inclòs un sector tan sensible com el del taxi. Alguns taxistes es mostraven “sorpresos” i lamentaven fer cues de fins a dos quilòmetres “amb els clients a bord”. Altres conductors, però, han explicat que els embussos del matí els han fet “arribar tard a la feina”.

Les retencions s’han originat al tram sud de la ronda del Litoral, al punt on s’inicia el desviament cap a la zona portuària: la sortida 14. Dels tres carrils de circulació, els vehicles passen a transitar per només un, que penetra al recinte portuari i el travessa fins a la sortida 20. És un tram en què els vehicles han de conviure amb l’activitat ordinària del port —entrada i sortida de camions de càrrega— en un vial que té cinc rotondes i dos passos a nivell ferroviaris per a mercaderies. Tot plegat ha complicat encara més el trànsit.

El cap de setmana següent s’actuarà en el sentit Llobregat, i hi haurà alteracions a tots dos sentits de la marxa respecte al recorregut habitual. Entre l’11 i el 13 s’actuarà en sentit Llobregat. En aquest cas, la circulació en el tram afectat per les obres es desviarà per la calçada Besòs, i el trànsit en sentit Besòs, per l’interior del port. Els accessos per la sortida 13 restaran tallats en tots dos sentits. L’horari de l’afectació en aquest segon tram de treballs serà des del proper divendres, 11 d’agost, a les 23 h, fins a les 15 h de diumenge, 13 d’agost.

 

 

Els treballs consisteixen en la renovació del paviment al llarg de tres quilòmetres d’aquesta via. I s’ha escollit aquest cap de setmana perquè a l’agost hi ha una important disminució del trànsit. No obstant això, aquest dissabte el tall de trànsit està provocant retencions importants a la ronda del Litoral. Per això, es recomana als conductors que utilitzin rutes alternatives per accedir a la ciutat com, per exemple, la ronda de Dalt o l’autovia de Castelldefels, la C-31, que entra a Barcelona per la Gran Via.