Un any més, la Volta Ciclista a Catalunya arriba a Barcelona. Aquest diumenge se celebrarà l’etapa final de la 98a edició de la prova. Amb motiu de la cursa ciclista, entre l’Hospitalet de Llobregat i la muntanya de Montjuïc, estan previstos diversos talls de trànsit entre les 10 i les 14.30 h. Aquests talls obligaran a modificar el recorregut de 20 línies de bus.

La darrera etapa sortirà a les 10.40 hores de l’avinguda de la Reina Maria Cristina en direcció Esplugues i Sant Just Desvern i transcorrerà per altres municipis per acabar retornant a Barcelona, a través de la Gran Via, fins a Montjuïc, on es farà un circuit de vuit voltes fins a la finalització de l’etapa. L’arribada tindrà lloc a l’avinguda de Rius i Taulet a partir de les 13 h. Per això, hi ha previstos talls a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc entre les 10 i les 14.30 hores.

Per aquest motiu, TMB recomana agafar el metro per tal de desplaçar-se durant aquestes hores al voltant de Montjuïc. A més recorda que 20 línies es veuran afectades pel pas de la Volta: D20, D40, H8, H10, H12, H16, V7, 13, 46, 50, 54, 63, 65, 67, 68, 78, 79, 109, 150 i 157.

El traçat de la prova travessarà diversos municipis com l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Castelldefels, Viladecans i Molins de Rei, entre d’altres.

Aquesta edició té un cartell ple de figures internacionals, entre els quals destaquen Alejandro Valverde, guanyador de l’anterior edició de la Volta, Nairo Quintana, Warren Barguil, Thibaut Pinot, Fabio Aru i Marc Soler.

A més la novetat d’aquest any és la “reVolta”, la prova ciclista femenina que se celebra aquest any per primera vegada i que tindrà lloc aquest diumenge, al circuit de Montjuïc a Barcelona. Amb un recorregut superior als 3 km i una participació de més de 100 ciclistes inscrites, la primera edició de la prova femenina s’espera amb gran expectació a la ciutat.