La primer actuació començarà aquest dissabte, 6 de juliol, a les 15 h en el tram de la ronda Litoral (B-10) comprès entre el Nus de la Trinitat i la sortida 28 (Gran Via) en sentit Llobregat, i s’allargarà fins a les 15 h de diumenge, 7 de juliol. La segona intervenció es realitzarà a partir de les 23 h del dissabte 13 de juliol i finalitzarà a les 15 h del diumenge 14 en el mateix tram.

També hi haurà talls de trànsit aquest estiu a la ronda de Dalt (B-20), en concret, el cap de setmana del 20 al 21 de juliol s’actuarà també en la pavimentació d’aquesta via, entre la Vall d’Hebron i Vallcarca en sentit Llobregat. La darrera actuació d’aquesta campanya a les rondes es realitzarà també a la ronda de Dalt el cap de setmana del 10 a l’11 d’agost, entre la plaça de Karl Marx i el Nus de la Trinitat. En aquest cas, però, els treballs afectaran els dos sentits de la circulació.

El manteniment de les rondes es realitza per conveni entre l’AMB i el Consell Comarcal del Barcelonès des de l’any passat. A més de la conservació i rehabilitació del ferm, els treballs inclouen altres actuacions, com la vigilància i ajuda a la vialitat, la neteja viària, la senyalització vertical i horitzontal, el clavegueram, les plantacions, les instal·lacions o l’enllumenat i energia elèctrica. Els treballs suposaran la renovació de 76.000 metres quadrats de capa de rodament sonoreductor en més de set quilòmetres de les rondes.

Les tasques de conservació i rehabilitació del ferm són necessàries per mantenir en condicions òptimes les rondes de Barcelona, però tenen una afectació important en el trànsit de vehicles. Les rondes són les vies amb major circulació de Catalunya, amb una intensitat mitjana diària que en algun tram supera els 160.000 vehicles. Els panells instal·lats a les vies informaran els conductors amb una anticipació mínima de 48 hores dels trams afectats per les obres. En la mesura del possible, es recomana l’ús d’itineraris alternatius.