Aquest és el moment en què s'ha tallat la circulació i s'han desviat els vehicles per deixar els carrils buits per començar els treballs. Són obres de manteniment que consisteixen en la renovació del ferm estructural de les vies: s'extreu el paviment vell i s'asfalta de nou. Unes tasques que s'han de repetir cada vuit o 10 anys. En total hi treballen, des d'aquesta tarda, durant tota la nit i fins demà al migdia, 40 camions i un centenar de tècnics i operaris. Per aquest motiu, el trànsit es desvia per la sortida número 23 i transcorre per l'avinguda del Litoral fins a incorporar-se, novament, al número 24. El tram afectat, per tant, és el comprès entre el Poblenou i el Fòrum. Aquest itinerari alternatiu, però, té un efecte embut que provoca retencions de vehicles. Aquesta actuació s'inclou dins el Pla de mantiment de les rondes i en aquest tram, el més proper a la zona de platges, s'ha avançat per no coincidir amb la temporada de banys, quan hi ha més gent. A l'estiu hi ha prevista una nova campanya de millora i manteniment de les rondes, que afectarà altres trams d'aquestes vies. Us ho ha explicat des de la ronda del Litoral, Júlia Marco.

El tram afectat és el comprés entre el Poblenou i el Fòrum. L’itinerari alternatiu previst permet incorporar-se al següent accés de la ronda en pocs minuts. Les tasques de manteniment consisteixen en la renovació del ferm estructural i la capa de rodament: s’extreu el paviment vell i s’asfalta de nou. Unes tasques que s’han de repetir cada vuit o 10 anys.  A més, es repintarà la senyalització horitzontal.

En total hi treballen, des d’aquesta tarda, durant tota la nit i fins demà al migdia, 40 camions i un centenar de tècnics i operaris.