(ACN/redacció) La línia R1 de Rodalies està tallada entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar, al Maresme, per descalçament de la via a causa de l’onatge. Com es pot apreciar en aquestes imatges, cedides per Maria Cinta Méndez a betevé, l’onatge ha fet caure bona part del talús que sosté la via.

Atropellament mortal

Poc després de les 11.00 hores hi ha hagut també un atropellament mortal a l’R-1 a Calella, a l’alçada del càmping Roca Grossa. La circulació de trens ha quedat interrompuda entre Calella i Sant Pol, però a les 13:53 Adif ha informat que hi ha restablert la circulació.

Pel que fa al talús esfondrat, els tècnics estan avaluant la situació i treballant a la zona però no hi ha previsió de restabliment de la circulació de trens. Segons ha informat Renfe, la incidència s’ha rebut a les 07.30 hores d’aquest diumenge, afecta de retruc l’RG1 (l’Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou per Mataró). Les mateixes fonts expliquen que, de moment, no hi ha retards a Barcelona. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

Servei alternatiu per carretera entre Pineda de Mar i Blanes

Inicialment, Rodalies ha establert un servei alternatiu per carretera amb autobusos entre Pineda de Mar i Blanes. A causa de l’atropellament, també s’ha decidit allargar unes hores aquest dispositiu entre Blanes i Arenys de Mar, fins que s’ha restablert. Renfe ha recalcat que aquest diumenge es manté el servei habitual de trens a l’R1 i l’RG1 de Rodalies entre l’Hospitalet de Llobregat i Pineda de Mar.

Segons la companyia, s’ha reforçat la informació de la incidència a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client, i de forma més especial a l’interior de trens i estacions