màquina expenedora metro

Quan s’acabi d’implantar la T-Mobilitat, el segon semestre del 2023, es convertirà en l’únic títol de transport existent que es podrà utilitzar en format de targeta de plàstic o directament a través del mòbil. Tot i això, encara quedarà un petit reducte de targetes de cartró. Seran aquells títols que utilitzen les persones que fan un ús més esporàdic del transport públic com ara el bitllet senzill, la T-Casual, o els títols destinats als turistes.

Segons ha explicat el director de l’ATM, Pere Torres, “hi haurà versions de la T-Mobilitat per a viatges senzills i multiviatge que seran recarregables, i que portaran un xip però seran de cartró”. És a dir, que tot i tenir aquest format també funcionaran amb tecnologia “contactless”, com les de plàstic. A més, l’usuari tindrà possibilitat de registrar-les i així, poder-les anular, per exemple en cas de pèrdua o de robatori.

La T-16 també s’incorpora a la T-Mobilitat

A partir d’aquest dijous, la T-16 també s’incorporarà a aquest nou sistema digital als 18 municipis de l’àmbit de la primera corona de l’àrea metropolitana, després que fa unes setmanes també ho hagin fet la T-Casual i la T-Familiar.

L’apagada magnètica, el segon semestre del 2023

L’ATM manté “l’apagada magnètica” per al segon semestre del 2023, és a dir, a partir de llavors l’únic títol de transport que hi haurà serà la T-Mobilitat. La implantació d’aquest sistema continua avançant i, actualment, ja hi ha més de 200.000 usuaris que l’utilitzen, i es fan més de 190.000 validacions cada dia.