AVE Barcelona

El servei de l’AVE entre Barcelona i Figueres s’ha reprès cap a les 11 del matí d’aquest dimecres després d’estar quatre hores suspès per problemes amb el sistema de senyalització provocats per un acte vandàlic. Segons informa Renfe, a les 06.40 h s’ha detectat un tall en el cable de fibra òptica i això afecta el sistema de senyalització dels trens d’alta velocitat.

Tècnics d’Adif han treballat per resoldre la incidència i, finalment, s’ha pogut restablir el servei cap a les 11 del matí. Mentre el servei ha estat suspès s’han derivat els  viatgers cap a trens regionals de la línia R11 que fa el trajecte cap a Girona i Figueres.

L’AVE Madrid-Barcelona, també afectat

Segons han explicat fonts de Renfe a betevé, la incidència també ha afectat de retruc els trens d’alta velocitat que cobreixen el trajecte entre Madrid i Barcelona, i que han circulat amb retards de fins a una hora.

El problema és que molt del material necessari perquè funcionin els trens ha quedat retingut a Figueres, i a Barcelona disposaven de material limitat per fer els viatges.